Radost slikanja uz glazbu

         Tjedan glazbe  za djecu i mladež  je tradicionalna manifestacija koju Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog zajednički organiziraju svakoga proljeća. Tako je bilo  i ove godine. Raspisali  su  natječaj RADOST SLIKANJA UZ GLAZBU - za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem djela hrvatskih skladatelja filmske glazbe.

        Stručni žiri  u sastavu: AkademikTonko Marojević, likovni kritičar i publicist, Red.prof.art.Joško Marušić i  Jelena Korenčić, akad.graf.dizajner pregledao je pristigle radove. Na natječaj je stiglo preko 1000 radova polaznika vrtića te učenika osnovnih i srednjih općeobrazovnih i glazbenih škola Hrvatske. Najuspješniji radovi su  izloženi u predvorju Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. 

        Na otvorenju izložbe bila je i učenica 1. c razreda naše škole, Vita Gašparić čiji je rad kao i rad učenika Emanuela Bunića iz 2.b razreda, izložen kao jedan od najuspješnijih. Vita je slikala inspirirana temom  iz filma Duh u močvari,  skladatelja, našeg sugrađanina, Dalibora Grubačevića, a Emanuel glazbom Ozrena Depolo iz crtanog filma: "Kako je Ana kupila kruh".

Natalija Sočev, učiteljica 1.c

Sanja Brkić, učitelj mentor 2.b

rad

Likovni rad Emanuela Bunića


 

rad 2

Likovni rad Vite Gašparić

 


 

vita

Vita na otvorenju izložbe