Uspjesi 2.c razreda

           Lucija Ledinski, učenica 2.c razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, ističe se lakoćom likovnog izražavanja te izrazitim smislom za sva područja likovnosti. Na 29. Lovrakovim danima kulture u Velikom Grđevcu, osvojila je nagradu za niski reljef sv. Nikole. Lucija uvijek zadivljuje svojim likovnim radovima pa je prijatelji nazivaju razrednom umjetnicom.

            Uvijek smirena, motivirana za rad, svakome spremna pomoći, Petra Salajpal, naša je talentirana slikarica, voditeljica razrednih programa, djevojčica koja uživa u kreativnom pisanju. Na natječaju „Volim Podravinu i Prigorje“ nagrađena je 2. nagradom za likovni rad na temu Kak su delali naši stari. Ove godine dobila je i Honourable mention, nagradu za niski reljef u Lidicama na najvećem svjetskom natječaju lijepih umjetnosti. Istu nagradu dobila je i Maša Hadelan, uporna i strpljivadjevojčica s mnogo talenata.

            Dan Generalić napisao je kratku priču o svojem pradjedu i djedu, Ivanu i Josipu Generaliću.  Na natječaju „Volim Podravinu i Prigorje“ dodijeljeno mu je posebno priznanje. Ovom marljivom dječaku otvaraju se mnogi putovi kojima ima priliku krenuti.

            Jakov Jurić, voli izazove i teške zadatke, podjednako uspješan u svim područjima rada, plasirao se među 10% najboljih na natjecanju Klokan bez granica.

U našoj galeriji uspješnih učenika još je niz izvrsnih sportaša, ljubitelja prirode, knjige, znanosti…

Naš razred sve više postaje mjesto gdje se zajedno uči, međusobno pomaže, gdje se radom i trudom nadilaze teškoće.

Najbolji poklon koji možemo dati djeci, naše je vrijeme i strpljenje.

Senka Pintarić, učiteljica 2.c


Oni su moj ponos

           Zovem se Dan. Imam osam godina. Volim ići u školu, igrati se s prijateljima. Volim crtati i slikati prirodu, ljude i kuće. Moj djed i moj pradjed slikali su selo, ljude, običaje, neobična bića i čudesne životinje. Oni su Ivan i Josip Generalić. U stanu imam puno njihovih velikih slika na staklu. Kad se igram, moram paziti da ne bacam loptu ili igračke jer bi ih mogao razbiti!

          Nažalost, nisam ih upoznao jer su umrli prije nego li sam se rodio. Poznajem ih iz tatinih priča i fotografija koje mi pokazuje. Znam da je pradjed Ivan volio ići u ribolov, volio je golubove i uzgajao ih. Deda Josip volio je igrati stolni tenis.

          Bili su veliki slikari! Za njih zna cijela županija. Za njih zna Hrvatska. Njihova imena poznata su svijetu! Za mene, oni su moja obitelj, volim ih i ponosim se njima.

Dan Generalić, 2.c

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica

Mentor: Senka Pintarić


 1

Lucija Ledinski, 2.c nagrada (LDK, 2016.)

 

 

2

   Petra Salajpal, 2.c nagrada, Volim Podravinu i Prigorje 2016

 

3

     Petra Salajpal, 2.c, nagrada Lidice 2016

 

 

4

    Maša Hadelan, 2.c, nagrada Lidice 2016