Sarina markica najljepša u Hrvatskoj i putuje na 100.000 adresa!

Na likovnom natječaju u organizaciji Hrvatske pošte i Agencije za odgoj i obrazovanje pod nazivom "Kreiraj marku bajnu", na temu Ne govoru mržnje, prvu nagradu za dizajn poštanske markice osvojila je učenica OŠ "Antun Nemčić Gostovnski " Koprivnica, Sara Salajpal.

Na natječaj je stiglo 750 likovnih radova iz 138 osnovnih škola iz Republike Hrvatske. U velikoj konkurenciji, likovno povjerenstvo za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka RH  imalo je težak posao. Članice povjerenstva  bile su profesorice i više savjetnice za likovnu kulturu i likovnu umjetnost gospođa Blaga Petreski iz Splita, Zvjezdana Prohaska iz Rijeke te predsjednica povjerenstva dr. Željka Čorak. Za konačan dizajn poštanske marke "Ne govoru mržnje" odabran je Sarin rad. Svečano uručenje nagrade upriličeno je u Muzeju Mimara, gdje je Sara nagrađena prijenosnim računalom i pisačem. U Mimari je bilo vrlo svečano. Uzvanicima se obratila i pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade, gospođa Diana Topčić Rosenberg. Edukaciju i prezentaciju o kampanji „Nije smiješno“ učenicima su održali predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, suradnik za razvojne i međunarodne programe, gospodin Goran Momčilović, te blogerica Maja Sertić. Naklada poštanske marke na kojoj je potpisana Sara Salajpal iznosi 100 000 primjeraka, a nominalna vrijednost je 3,10 kuna. Sara je bila vrlo uzbuđena i sretna, kao i njena braća i ponosni roditelji koji su prisustvovali svečanosti.

Saru su u Zagreb po nagradu pratili i njezini prijatelji iz razreda za koje je Hrvatska pošta pripremila lijepe majice na kojima je tisak dizajna Sarine nagrađene markice i poklon paketiće koje su darovali Hrvatska pošta te udruga Nije smiješno koja je izabrala temu ne govoru mržnje.. Učenici su pogledali izložbu maraka nastalih u Republici Hrvatskoj od osamostaljenja, povodom 25. obljetica Hrvatske pošte. Potom su bili počašćeni objedom, a na kraju su posjetili glavnu poštu u Jurišićevoj ulici. Tu su napisali pismo u školi na koje su nalijepili Sarinu markicu i poštambiljali je specijalnim štambiljem koji se koristio samo jedan dan. Sarina mentorica  bila je njena učiteljica Đurđica Pošta.

U školi je priređena konferencija za tisak na kojoj smo prezentirali uspjeh naše učenice.

Presretni smo zbog Sarina uspjeha, čestitamo i njoj i mentorici sa željom da tako uspješno nastave i dalje.

Još o događaju na

http://www.posta.hr/hr/ucenica-sara-salajpal-iz-koprivnice-autorica-postanske-marke-ne-govoru-mrznje

Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica
Sarina markica