U našoj školi postavljena spomen-ploča književniku Paji Kanižaju

Na prekrasnoj svečanosti, u petak 9. prosinca, u našoj školi otkrivena je spomen-ploča književniku Paji Kanižaju u kojoj je od 1954. do 1958. godine bio polaznik gimnazije, a potom i čest gost i prijatelj škole.

Ploču s umjetničkom plaketom u bronci izradio je akademski kipar Josip Fluksi, a otkrivanje je ujedno i dio prve manifestacije pod nazivom “Dani Paje Kanižaja”. Manifestaciju  organizira Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici u zajednici s općinom Đelekovec i Galovićevim domom iz Peteranca. Zamišljena je kao godišnja, književna i kulturna manifestacija koja će čuvati njegovo ime  i njegovo književno djelo  ne samo u Podravini već i u Zagrebu zajedno sa Društvom književnika, Maticom hrvatske, Hrvatskim društvom pisaca i Društvom Podravec iz Zagreba.

Među mnoštvom uzvanika bio je i Stjepan Sučić, potpredsjednik Matice hrvatske, Darko Pernjak predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, predstavnik Društav Podravaca iz Zagreba, ravnatelji škola, predstavnici društava, udruga i mnogi drugi uvaženi i dragi gosti.

Spomen-ploču otkrili su Pajin sin Goran Kanižaj i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

U programu koji je  počeo u 11 sati, sudjelovali su učenici OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” i Bemian duet. U knjižnici škole postavljena je prigodna izložba o Paji Kanižaju.

Program su pripremile Luca Matić, Irena Falat, Suzana Hergotić, Mihaela Juriša, Đurđica Pošta, Marja Levak te učiteljice pripravnice Lucija Matas i Petra Vedriš s učenicima. Puno je pomogla je i administrativno-tehnička služba.

U ostalim medijima:

http://koprivnica.hr/novosti/otkrivena-spomen-ploca-paji-kanizaju/#prettyPhoto

http://epodravina.hr/foto-skoli-antun-nemcic-gostovinski-postavljena-spomen-ploca-paji-kanizaju/

Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj
Pajo Kanižaj