U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić 2017.

Nina Jazbec, učenica 3.b razreda nagrađena je na ovogodišnjim dječjim svečanostima „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“  na otvorenju izložbe 24.4.2017. u likovnom salonu „Vladimir Becić“ u  kući obitelji Brlić u Slavonskom Brodu.

Tema i nadahnuće ovogodišnje likovne izložbe učeničkih radova bila je priča Ivane Brlić Mažuranić „Kako je guščarica Janica dospjela u školu“ iz zbirke „Srce od licitara“.

Na natječaj  su se odazvale 44 osnove škole iz 13 županija Republike Hrvatske sa ukupno 369 radova.

 Ninin rad je nagrađen, a radovi Dunje Senjan i Luke Grmeka izloženi su u Galeriji sa ostalim nagrađenim radovima. Radovi još troje učenika: Sare Bilić, Nike Premec i Krapinec Grgura ostat će u fundusu Odjela likovnog stvaralaštva Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda kao trajni i sustavni doprinos promicanja dječjeg likovnog stvaralaštva.

Bilo je vrlo lijepo i svečano biti među malim najuspješnijim likovnjacima, a osobito nas je oduševila predstava „Sunce djever i Neva Nevičica“ u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivane Brlić Mažuranić“ kao i susret sa kostimiranim likovima iz bajki na ulici.

Sanja Brkić, učiteljica 3.b razreda

SAM 1707

SAM 1709

SAM 1717

SAM 1720