Narodne nošnje i stare igre naših predaka

Nacrtaj narodnu nošnju

Radionicu smo započeli upoznavanjem detalja narodne nošnje krajeva iz kojih dolaze naši gosti. Nakon toga gosti su crtali detalje svoje narodne nošnje.

Radionicu su vodile učiteljica Đurđica Pošta, njezina pripravnica Ana Stanešić i učenici 3. c razreda, a sve uz pomoć Marije Mesarić iz Muzeja Grada Koprivnice. Gotove crteže nošnji zajedno smo izložili na zajednički plakat.

3

4

1

2

5

6

 

 


 

 

Stare igre naših predaka

U velikom izboru starih igara koje su igrali naši preci u Podravini, izabrali smo samo djelić. Igre su oduvijek dio naše kulturne baštine, a nastajale su u dvorištima, na livadama i poljima naših predaka. Igra je univerzalni alat koje se može primijeniti bilo gdje u svijetu, bitno da postoji volja i želja za njom.

Gostima smo predstavili igru bacanja potkove, nošenja jajeta u žlici, kotrljanja obruča i školicu.Nakon što smo učenike upoznali s pravilima igara i napravili zajedničko zagrijavanje, podijelili smo ih u mješovite grupe i složili četiri radna mjesta na kojima su učenici usavršavali svoje igračke vještine. Na kraju smo odigrali igru graničara na dva polja. U igre su se uključile i neke učiteljice gošće te učenici i učenice 7.c i 7.b razreda naše škole.

20181211 111203