Natječaj „Joža Horvat – književnik i moreplovac“

Nemčići uspješni na literarnom natječaju „Joža Horvat – književnik i moreplovac“

Na literarnom natječaju koji se organizira u čast Joži Horvatu, u malom međimurskom selu Kotoriba, u školi koja ponosno nosi njegovo ime od 2013. god., naši mali Nemčići i njihove ponosne mentorice prisustvovale su 17. svibnja svečanoj dodjeli nagrada i pohvala.

3

Nakon kratkog programa, gdje su poslušali divnu izvornu kajkavsku reč u izvedbi školskog zbora, njihove folklorne družine i malih recitatora, ravnateljica škole je nagrađenim i pohvaljenim učenicima podijelila simbolične nagrade i zahvalnice.

Ponosni smo što je u kategoriji literarnih radova 2.- 5.r. 1. nagradu osvojila učenica Rea Horvatić Jambor (mentorica Sanja Brkić), a u kategoriji 6.- 8.r. učenica Magdalena Vargantolić Benjak (mentorica Anita Ružman Branković). U kategoriji likovnih radova 1. nagradu osvojila je Hela Lihtar, a pohvaljen je i likovni uradak učenice Eme Sić (mentorica Suzana Hergotić). U kategoriji fotografija 1. nagrada pripala je učenici Korini Kovač (mentorica Đurđica Pošta), 2. nagrada učeniku Damianu Aleksandru Sarapi, a pohvaljena je i fotografija Noe Samardžića (mentorica Suzana Hergotić).

Na natječaj je stiglo ukupno 133 prekrasnih literarnih, likovnih i fotografskih radova u kojima se mogla iščitati dječja kreativnost, maštovitost, nesputanost, igra i osjećaji, a ponos što su učenici naše Škole i ovaj puta bili među najkreativnijima i najuspješnijima je neopisiv.

Sve nagrađene i pohvaljene radove možete pogledati i pročitati na linku: https://view.genial.ly/627c04111b3cef0018dd9db8/interactive-content-virtualna-izlozba-2022

       Anita Ružman Branković, prof.

2

1