Članci

Bliži nam se Europski dan jezika

Obilježen Europski dan jezika 2018.

Prigodno smo u našoj školi obilježili Europski dan jezika 2018. Zainteresirani učenici su imali priliku sudjelovati u Kahoot kvizu koji je održan u učionici njemačkog i engleskog jezika.

Sudjelovalo je 5 timova, a prvo mjesto su osvojile učenice 8.A razreda tj. Kraljice.

Učenici 4.razreda su izradili plakat s obrascima lijepog ophođenja na desetak europskih jezika.

Učitelji stranih jezika mogu s ponosom reći da naši učenici puno znaju o europskim jezicima, kao i kulturi pripadajućih naroda.

Stoga se veselimo sljedećem obilježavanju Dana europskih jezika kad će učenici moći ponoviti poznate, ali i usvojiti neke nove informacije i zanimljivosti.

Učitelji francuskog, njemačkog i engleskog jezika

kviz

kviz1

kviz2

kviz3

stepenice

Ema

ema1

ema2

 


 

Znaš spikati? Šprehati? Parlati? Ili pak hablati? Ako znaš barem jedno od navedenog, znači da cijelo vrijeme već promičeš važnost učenja jezika. A znaš li da postoji dan koji slavi jezike i njihovu različitost? Da, postoji, a to je 26. rujna kada se obilježava Europski dan jezika.

Kao i prethodnih godina, obilježit ćemo ga i mi u našoj školi. Pripreme su već krenule jer od prošle srijede na stubama na prvom katu možeš pročitati zanimljive pojedinosti o zemljama Europe, pokušati pročitati jezikolomce na engleskom, njemačkom i francuskom, možeš saznati iz kojeg jezika potječu riječi palačinka, škola ili šećer, ili što su to „lažni prijatelji“ u jeziku. Na panou pored ureda socijalne pedagoginje možeš upotrijebiti svoje znanje iz geografije i imenovati glavne gradove Europe ili pak pogađati u kojoj su zemlji nastala jela prikazana na slikama.

Stoga čitaj, promatraj, upijaj!

Želiš li pokazati koliko znaš o jezicima Europe, ponesi svoj pametni mobitel i dođi na Kahoot kviz u srijedu 26.rujna 2018., na sam Europski dan jezika, u 12.15 u učionicu engleskog jezika. Pripremili smo za pobjednike simbolične nagrade!

21. rujna 2018.

Martina Kobaš

učiteljica engleskog jezika