Članci

Nemčići u Muzeju Mimara - Tradicija i suvremenost

Već devetnaest godina projekt Tradicija i suvremenost okuplja svu djecu Osnovnih škola i Centara za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske u području kreativnog likovnog stvaralaštva naših učenika.

Prilikom otvaranja izložbe učenicima se i dodjeljuju pohvalnice i nagrade, a osnovnim školama i Centrima za odgoj i obrazovanje, učiteljima i učiteljicama likovne kulture, priznanja za njihova izvanredna pedagoška postignuća u poticanju kreativnosti djece, uz kratak prigodni program. Izložba je nastala kroz tematski natječaj na kojem je sudjelovalo 220 osnovnih škola i Centara za odgoj i obrazovanje s više od 2124 radova. Na izložbi radova odabranih kroz natječaj, koja se tradicionalno održava u zagrebačkom Muzeju Mimara, izlaže se preko 450 dječjih likovnih radova. Učenicima čiji su radovi nagrađeni uručene su nagrade i pohvalnice, a također i njihovim učiteljima likovne kulture, učiteljima razredne nastave i školama. Na otvorenju ovogodišnje izložbe posvećene očuvanju nacionalnih parkova i biološke raznolikosti Republike Hrvatske bili su podijeljeni i katalozi koji prate ovu izložbu. Cilj cjelokupnog projekta je očuvanje Hrvatske baštine te podizanje ekološke svijesti kreativnim likovnim izražavanjem djece.

Učenici 3. razrednog odjela Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski „ Koprivnica, bili su odlični te je zavidan broj likovnih radova našao mjesto na ovoj hvale vrijednoj izložbi u Muzeju Mimara.

Učenici polaznici Male koprivničke škole keramike čiji su radovi odabrani za izložbu: Jakov Salajpal, Kai Katar Novak, Mirjam Dolenec.

Rad učenice 3. razreda Ele Kežman je pohvaljen.

Mentori: Gordana Gazdić- Buhanec, Dragutin Ciglar

Ostali učenici 3. razrednog odjela čiji su radovi odabrani za izložbu su : Mia Sinković. Luka Jurendić. Ema Trakoštanec, Matej Jurčić, Zita Husnjak

Mentor: Đurđica Pošta

Povjerenstvo za prosudbu u sasatavu: Emil Robert Tanay, predsjednik, Ivan Doroghy, Zlatka Mencl Bajs, Andrea Pavetić, Mirjana Pavlinović Pivac, Anita Mašić, Ivana Bajcer. Čestitke svima, a izložbu možete pogledati do 2.lipnja 2019.

mimara 1

mimara2

mimara 3