Najveće europsko natjecanje robotičara na jednom je mjestu okupilo 20 zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Izrael, Italija, Nizozemska, Norveška, Portugal, Rusije, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Turska i Velika Britanija. Natjecateljske discipline organizirane su u kategorijama OnStage, Rescue i Soccer. 

Na natjecanje su se plasirale dvije ekipe. U kategoriji Rescue Line Entry natjecala se ekipa NEMČIĆI CRO team - Marko Kovač i Maksimilijan Perković, a u kategoriji Rescue Maze Entry natjecala se ekipa KOPRIVNICA MAZE team – Jakov Gregurić, Filip Petričević, Luka Cuković i Matija Bogomolec. Učenike su na natjecanje pratili mantori Željka Hanžek i Boris Tonc.

Učenici naše škole već pet godina vježbaju i uče robotiku te se trud i rad isplatio plasmanom na Europsko natjecanje. Iako su neki od njih bili na međunarodnim natjecanjima u Zagrebu, Austriji i Sloveniji, ovo je bilo prvi put da su se plasirali na ovakvo natjecanje. Na izrazito teškom, izazovnom i zahtjevnom natjecanju pokazali su zavidno poznavanje robotike te su se uspješno nosili s većinom zadanih staza na kojima su vozili svoje robote. Tako je ekipa KOPRIVNICA MAZE team osvojila 6. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj su morali prijeći cijelu stazu tražeći „žrtve“ koje su morali spasiti. Ekipa NEMČIĆI CRO team osvojila je 13. mjesto u svojoj kategoriji u kojoj je robot morao pratiti zadanu liniju na stazi, prelaziti različite prepreke i u sobi pokupiti sve „žrtve“ te ih staviti na odgovarajuće mjesto.

Našim učenicima i mentorima želimo još ovakvih odličnih plasmana, a sa stjecanjem neprocjenjivog iskustva doći će još bolji rezultati.

Dragi Nemčići, čestitamo i ponosni smo na vas.

Neizmjerno smo zahvalni našem Gradu koji je prepoznao naše robotičare i podržao naš odlazak na tako dalek, zahtjevan i skup put. Zahvaljujemo se ravnateljici i roditeljima na povjerenju i požrtvovnosti, svim učiteljicama i učiteljima Škole što su doprinijeli tako velikom broju donatora i sponzora koji su financijski, ili na bilo koji drugi način pomogli i omogućili naše višednevno putovanje na Euro RoboCup Junior 2019 natjecanje. Posebno zahvaljujemo na entuzijazmu i angažiranosti učiteljica Dragane Dukarić, Natalije Sočev, Senke Pintarić, Martine Hegedušić, Jelene Sabolić i Sanje Šikić Rupa te našeg predsjednika Vijeća roditelja, doktora Tomislava Jelića. Donacije smo dobili od tvrtki: Podravka d.d., Ina d.d., Belupo d.d., Inducta ++, Laner d.o.o., Sanitacija. Maribo d.o.o. i Hrvački klub Podravka zaslužni su za prijevozne usluge na relaciji Koprivnica - Varaždin - Koprivnica.

RescueLine

RescueMaze

line voznja1

maze voznja

plakati