Riječ je o robotičkom natjecanju mladih genijalaca čiji radovi zaslužuju najveće pohvale. Bilo je tu raznih robota, robota za spašavanje, plesača, ali najviše pozornosti privukli su oni koji su zaigrali nogomet jedan protiv drugog.  U deset  kategorija su pobjednici osigurali kvalifikacije za odlazak na Europsko robotičko natjecanje u Portugal sljedeće godine, a u sedam kategorija pobjednici su osigurali kvalifikacije za odlazak na Svjetsko natjecanje u Francusku.

Naša škola je prijavila dvije ekipe, KCM - Koprivnica MAZE i Nemčići team, u kategoriji  Rescue Maze Beginner , a mentori učenika bili su Boris Tonc i Željka Hanžek.

Ekipa KCM - Koprivnica MAZE (Marko Kovač i Luka Cuković) osvojila je 2. mjesto u kategoriji Rescue Maze Beginner, a ekipa Nemčići team (Jakov Jurić, Patrik Jarnjak i Patrik Dikan) osvojila je 4. mjesto u istoj kategoriji.

Kao škola smo jako ponosni na sve učenike koji su sudjelovali na natjecanju, ali ipak moramo istaknuti naše učenike Jakova Jurića, Patrika Jarnjaka i Patrika Dikana u ekipi Nemčići team koji su se prvi put natjecali i pokazali da imaju znanja, kreativnosti i snalažljivosti za ovakvu razinu natjecanja. 

Također, oni su prva ekipa učenika iz Koprivnice koji su sudjelovali na RoboCup Junior natjecanju, a početak njihovog bavljenja robotikom veže se upravo uz projekt RoboTech koji je Grad Koprivnica provodila s partnerima iz Mađarske te je osnovnoškolcima tri gradske škole osigurala vrijednu opremu. 

Ponosni smo što u našoj školi trenutno imamo 30-ak učenika od 3. do 8. razreda na robotici koju vode naši učitelji Željka Hanžek i Boris Tonc, a većina tih učenika  će u sljedećim godinama sudjelovati na različitim robotičkim natjecanjima.

Hvala svima koji su nas podržali i bodrili sve dane natjecanja, roditeljima, ravnateljici , učiteljima i Gradu Koprivnici. 

Dojmovi učenika:

Jakov Jurić: Bilo mi je drago što smo išli na natjecanje. Mislim da se itekako isplatilo izdvojiti vrijeme vikenda te  se natjecati u robotici zato što smo stekli jako puno iskustva i zato što znamo puno više nego što smo znali prije. 

Bravo Nemčići!

 

7

 

8

 

9

 

1

 

4

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6