Erasmus+ projekt uspješno završen

Školska godina 2017./2018. polako odmiče, a svakog tjedna imamo pregršt dobrih vijesti. Ovoga puta to je obavijest o prihvaćanju i pozitivnoj ocjeni završnog izvješća za naš europski projekt Perpetuum Mobile u sklopu programa Erasmus+.

Podsjetimo, projekt je započeo u lipnju 2016. i tijekom godinu i pol, koliko je ukupno trajao, osam zaposlenika Škole ostvarilo je mobilnosti na Malti, u Latviji, Italiji, Sloveniji, Irskoj, Poljskoj i Portugalu. O svemu što smo vidjeli, doživjeli i iskusili možete pročitati na mrežnim stranicama Škole, a želite li možda pogledati prikupljene materijale, suvenire i uspomene uživo, navratite do našeg Erasmus kutka koji se nalazi nasuprot zbornice na prvom katu Škole.

Projekt je formalno završio, no imamo još planova! Želja nam je proširiti Erasmus kutak i pretvoriti ga u višenamjensku prostoriju u kojoj bismo izložili i koristili sve dobro što smo vidjeli i naučili na mobilnostima. Nadamo se da ćemo tu želju, uz potporu Grada Koprivnice, ubrzo i realizirati.

Kako nam je dio Školskog razvojnog plana i dugoročni rad na izgradnji europske dimenzije Škole, već smo napravili korake da ostvarimo novi europski projekt. No, ovoga puta bismo rado uključili i učenike te im pružili neprocjenjivo iskustvo susreta s drugim učenicima europskih zemalja, kulturnog obogaćivanja, „brušenja“ njihovih jezičnih sposobnosti te svakako „upijanja“ brojnih znanja i doživljaja na najbolji mogući način - iz prve ruke i iz vlastitog iskustva! Zbog toga smo se prijavili kao partneri u KA2 projektu s glavnom temom kulturne baštine. Uz nas, i koordinatore iz Poljske, u projektu će sudjelovati još Španjolska, Mađarska, Italija i Grčka. Predviđen je bogat program s pregršt zanimljivih aktivnosti i nizom prednosti za učenike i njihove mentore. Rok za prijavu projekta je sutra, a rezultate natječaja očekujemo u lipnju. Nadamo se pozitivnom ishodu jer će spomenuti projekt biti još jedno novo iskustvo za učenike, učitelje i našu Školu.

20. ožujka 2018.                                                                                                                              

Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica

Martina Kobaš, učiteljica engleskog jezika i

koordinatorica EU projekata