Imenovani Erasmus+ ambasadori

Velika priznanja su stigla u četiri škole iz naše županije. Nacionalna Agencija za mobilnosti i programe Europske unije (AMPEU) ovih je dana imenovala Erasmus+ ambasadore za tri područja : Odgoj i opće obrazovanje, strukovno obrazovanje i osposobljavanje i obrazovanje odraslih, za razdoblje 2022. do 2024. godine. Od šesnaest imenovanih Erasmus ambasadora, na nacionalnoj razini, četiri su iz naše županije.

81

Ambasadori su izabrani na temelju ostvarenih rezultata u programima Europske unije i dosadašnje suradnje s agencijom. To su iskusni korisnici mobilnosti:

Marina Njerš iz Gimnazije „Fran Galović“ i Gordana Gazdić-Buhanec iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica za područje odgoja i općeg obrazovanja te Ljiljana Mraz iz Obrtničke škole Koprivnica i Branko Pleadin iz Strukovne škole Đurđevac.

Zadaća ambasadora je promovirati  programe Erasmus+ te pružanje besplatne podrške prijaviteljima i korisnicima Ključnih aktivnosti u obliku prezentacija, info-dana, radionica i predstavljanja primjera dobre prakse. Također, oni vrše promociju programa Erasmus+ i vlastitih iskustava sudjelovanja u programu na društvenim mrežama i tijekom ostalih aktivnosti​

Ambasadori su sudjelovali u pripremnoj radionici u organizaciji AMPEU te će u suradnji s agencijom poticati i pomagati budućim prijaviteljima.

Gordana Gazdić-Buhanec

Više na poveznici:

https://ampeu.hr/novosti/imenovani-erasmus-ambasadori

 

U nastavku su fotografije s mobilnosti učenika i učitelja OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica na Siciliju:

Capo Millazzo Sicilia

Isola Bella Sicilia

Muzej mora Milazzo Sicilia

sicilaia odmor

Spremni za mobilnost

Talijanska dobrodoslica