Hrvatski olimpijski dan 2019. u PŠ Reka

U PŠ Reka i ove se godine obilježio Hrvatski olimpijski dan kako bi se učenike potaknulo na unapređenje zdravlja svakodnevnim vježbanjem i provođenjem slobodnog vremena u prirodi.

Učenici su u školu došli u bijelim majicama koje su simbol mira, prijateljstva i sporta. U kratkoj prezentaciji poučeni su o značaju i važnosti olimpijskih igara te o tome kako na OI nije najvažnije pobijediti već sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda već borba.

Nakon prezentacije učenici su na školskom igralištu odmjerili snage u raznim sportskim igrama.

hod 1

hod 2

hod 4

hod 3

Početak školske godine 2019./2020. u PŠ Reka

            Dana 9.9. 2019. i PŠ Reka otvorila je svoja vrata nestrpljivim đacima. Prigodnim programom pozdravili smo nove prvašiće i njihove roditelje. Pozdravili su ih i predstavnici Grada te naša ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec. Prvašići su na poklon dobili majice Veselo u školi i oznake za sigurno kretanje u prometu. Učenici su iz škole ponijeli udžbenike, bilježnice i radne bilježnice koje su poklon Grada, te lijepe želje za uspješnu novu školsku godinu!

1

2

3

Završna priredba u PŠ Reka 2019.

Dana 12.6.2019. u PŠ Reka održana je završna priredba za sve učenike i roditelje. Uz recitaciju, pjesmu, radost, veselje, ponos i pokoju suzicu oprostili smo se od naših četvrtaša i od još jedne školske godine. Svima želimo dugo, toplo ljeto!!

1

3

4

2

Prijem učenika u podmladak Crvenog križa - PŠ Reka

PRIJEM UČENIKA 1. RAZREDA PŠ REKA U PODMLADAK CRVENOG KRIŽA

U Tjednu Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prijem učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa. Svečanost se održala u dvorani Doma mladih, u srijedu 15. svibnja uz prigodni program učenika nižih razreda. Deset učenika prvog razreda PŠ Reka primljeno je u podmladak, a tom prilikom učenicima su uručene iskaznice Crvenog križa i slikovnice koje je u ime cijelog razreda preuzela njihova predsjednica Lana Srbljan.

podmladak-crvenog-kriza

Advent u Reki 2018.

16. prosinca 2018. učenici PŠ Reka su u suradnji s Društvom žena Reka, DVD- om Reka i Župom Presvetog Trojstva organizirali Božićnu priredbu u Društvenom domu u Reki. Svečanost je započela paljenjem betlehemskog svjetla ispred crkve u Reki. Procesija je nakon toga krenula u Društveni dom gdje je održana priredba i Božićni sajam učenika PŠ Reka i Društva žena Reka. Posjetio nas je i Djed Mraz, a na kraju smo se svi ugrijali uz topli čaj i kuhano vino.