Naša učiteljica jedna od autorica izložbe fotografija u Zagrebu

Programi Hrvatskog fotosaveza završili su u 2018. godini u prostoru Fotosaveza u Vinogradskoj 14 u Zagrebu redovitom godišnjom skupštinom Saveza i otvorenjem izložbe fotografija "Industrijska arheologija", 29.12.2018., nastalih u programu stručnog usavršavanja voditelja programa za mlade.

Učiteljica matematike, Željka Hanžek, ujedno voditeljica školske foto grupe Zuum sudjelovala je u programu Hrvatskog fotosaveza koji je u studenom ove godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici i u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture proveo Program stručnog usavršavanja namijenjen voditeljima programa za mlade u osnovnim školama i udrugama. Sudjelovalo je 18 voditelja fotosekcija u udrugama i osnovnim školama iz Varaždina, Koprivnice, Čakovca, Zagreba, Rovinja, Vidovca, Bjelovara, Vinkovaca, Kutine i Rijeke.

Program je zamišljen kao zorni prikaz provedbe natjecanja u fotografiji na državnoj razini u sklopu Državnog natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske, te su sudionici programa prošli sve faze natjecanja onako kako u njima sudjeluju i učenici.

Završetak stručnog usavršavanja upriličen je otvorenjem izložbe fotografija nastalih u tome programu naslovljena „Industrijska arheologija“ koja je otvorena u subotu 29. prosinca 2018. godine u 14 sati u Zagrebu u Galeriji fotografija Hrvatskog fotosaveza, Vinogradska 14.

Izloženo je 5 fotografija naše učiteljice, od ukupno 50 odabranih, a na spomenutom četverodnevnom usavršavanju je nastalo oko 250 fotografija.

Na početku 2019. godine u kojoj će HFS obilježiti 80-u obljetnicu postojanja i rada ova obitelj broji ukupno 48 članica (udruga, ustanova) na području cijele Hrvatske.

U proljeće 2019. nas očekuje otvorenje izložbe fotografija naših učenika koji su tijekom lipnja 2018. u Krapju (Park prirode Lonjsko polje) uz mentorstvo cijenjenih stručnjaka za fotografiju Predraga Bosnara i Zlate Medak kao i pratiteljicu na putovanju, našu ravnateljicu Gordanu Gazdić Buhanec, sudjelovali na petodnevnim foto radionicama za mlade entuzijaste i članice foto grupe Zuum.

Bravo Nemčići!

                                                                       Željka Hanžek,

voditeljica foto grupe Zuum

1

2

3

4