Nemčići još jednom izvrsni u natjecanju mladih matematičara i mladih tehničara

28.2.2019. naši izvrsni matematičari odlaze na Županijsko natjecanje iz matematike u Osnovnu školu Kloštar Podravski. Školu koju volimo predstavljat će devetero matematičara, Luka Šimunija i Antonia Novak (4.a), Vito Matiša (4.c), Jakov Jurić (5.b), Jan Horčička (5.c), Sven Džendžo (5.d), Karlo Delić (7.b), Karlo List (7.c) i Klara Smiljanić (8.a). Državno natjecanje je u travnju 2019. i možda će netko od njih na obalama našeg divnog Jadrana predstavljati našu Školu i zavičaj.

Sljedećeg dana, u petak, 1.3.2019., u Osnovnoj školi “Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski, će četvero učenika, Marko Kovač (6.b), Lili Pošta (6.c), Tea Grotić i Filip Petričević (7.a), odmjeriti snage s izvrsnim mladim tehničarima naše Županije s ciljem plasmana na 61. državno natjecanje mladih tehničara koje će i ove godine biti u Poreču.

Izniman rezultat je postigao Marko Kovač ostvarivši čak 99% ukupno ostvarivih bodova u P-kategoriji (robotsko spašavanje žrtve).  

Čestitamo pozvanim natjecateljima na motiviranosti, odricanju i želji da izvrsnim robotičkim, strojarskim, logičko-matematičkim rješenjima i korištenjem matematičkih koncepata još jednom pokažu izvrsnost malih i velikih Nemčića.

Također, čestitamo mentoricama i mentorima što su prepoznali izvrsnost.

Bravo Nemčići!