Nove knjige u školskoj knjižnici

Nove knjige u školskoj knjižnici:

nove knjige

U ritmu čitanja

Dio učenika 2.b razreda od prvog razreda polazi Izvannastavnu aktivnost Mali čitateljski klub. Tijekom svoje prve godine školovanja pročitali su s učiteljicom mnoštvo priča i slikovnica, ilustrirali ih, dramatizirali, recitirali, preporučivali jedni drugima što je vrijedno pročitati… Postali su pravi ljubitelji čitanja i svoju strast žele proširiti na ostale.

Opširnije...

Učimo o dječjim časopisima - 2.b

Dana 26. ožujka u školsku knjižnicu su došli učenici 2. b razreda. Ovog puta nisu došli posuditi knjige već naučiti nešto o dječjim časopisima. Školska knjižničarka, prof. Luca Matić tako je upoznala učenike putem Power Point prezentacije s pojmovima dječji časopis, naslovnica, sadržaj, rubrike, tekst i članak. Naučili su i nazive prema vremenu izlaženja pojedinog časopisa tjednik, mjesečnik, tromjesečnik, polugodišnjak i godišnjak. Radom u grupama upoznali su se sa različitim časopisima koji se mogu čitati i pronaći u našoj u školskoj knjižnici. Istražili su rubrike školskog lista Krijesnice. Listajući dječje časopise i marljivo rješavajući postavljene zadatke vrijeme nam je brzo prošlo.

Bio je to još jedan zanimljiv i poučan sat u školskoj knjižnici.

Ljupka Mihailović

image1

image2

image3

image5

image6

image7

 

Slovenski osnovnoškolci posjetili OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“

Projekt Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meje, nastavio se uzvratnim posjetom učenika iz slovenske OŠ Sladki Vrh 11. svibnja 2016. Prisjetimo se, cilj projekta je promocija hrvatske dječje književnosti i upoznavanje djela slovenske dječje književnosti, jezika, povijesti i kulture, razvijanje čitalačkih sposobnosti i  vještina te promocija školske knjižnice. Voditeljice ovog međunarodnog projekta su školske knjižničarke Luca Matić i Vanja Jesenek iz OŠ Sladki Vrh.

Opširnije...

Državno natjecanje „Čitanjem do zvijezda“

Državno natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održano je 6. svibnja 2016. u Srednjoj školi Čakovec. Cilj ovog natjecanja je popularizacija čitanja, odnosno razvijanje ljubavi prema knjizi.

Opširnije...