Drugi okrugli stol u sklopu projekta „Knowledge Well“

U organizaciji mađarskih partnera iz grada Pečuha, 7. siječnja 2021. održan je drugi online okrugli stol za učitelje i stručne suradnike iz koprivničkih osnovnih škola, osnovne škole iz grada Heviza te osnovne škole Mihály Sztárai iz Pečuha.

Projektom „Knowledge Well“ u koprivničkim će se osnovnim školama uspostaviti tri adekvatno opremljena i kompetentna centra izvrsnosti u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti, čime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

U našoj se školi unutar prirodnih znanosti razvijaju biologija i kemija.

Ciljevi ovog okruglog stola bili su dobiti informacije o sustavu obrazovanja i radu s darovitim učenicima u Mađarskoj te prezentacija ideja razrade zajedničkih zadataka.

Sustav osnovnoškolskog obrazovanja u Mađarskoj (koliko traje osnovno obrazovanje, kako je organizirana nastava, koliko je učenika u razredu, imaju li škole stručne suradnike, kako rade s darovitim učenicima) predstavila nam je ravnateljica škole iz Pečuha.

Mentori za biologiju i kemiju predstavili su ideje zajedničkih zadataka koji će se koristiti tijekom natjecanja i kampova. Svi prisutni su se složili da će se iz kemije raditi kemijska analiza određenih uzoraka vode, a u sklopu biologije mikrobiološka analiza uzoraka vode. Učenici će napraviti istraživanja, izraditi prezentacije i kvizove.

U projektu nam dalje slijedi izrada programa za darovite učenike.