VIRTUALNE PUTOSITNICE 2020.

Putositnice 2020

Dragi putopisci, poštovani i dragi mentori, dragi svi,

hvala svima na sudjelovanju na Natječaju za najljepši dječji putopis 2020. Drago nam je da smo ga zajednički i ove izazovne godine realizirali.

Čestitamo najuspješnijima.

Nelson Mandela je izjavio: " Ja nikad ne gubim. Ja pobijedim ili naučim nešto novo."

Vjerujem da ste zaista, pišući o našoj predivnoj Domovini, svi nešto naučili, a mi smo uživali putujući s vama.

Radujemo se novom natječaju koji, evo, može početi već danas. 

Putujte i pišite. Volite, sretno vam Valentinovo!

A kako smo ove godine osmislili svečanost pogledajte na slijedećoj poveznici:

VIRTUALNE PUTOSITNICE 2020.

 

Nagrade i pohvale donijet će vam poštar :).

 

ZAHVALE:

Po prvi puta se nismo uživo sreli s najuspješnijim putopiscima i njihovim mentorima u našoj lijepoj školi, u našoj Koprivnici. Prošla je godina bila drugačija, morali smo se puno prilagođavati, radovi su stizali, pa nisu stizali,  rok smo produžili i nije nam žao. Svakome tko pogleda i posluša našu ovogodišnju virtualnu svečanost uvidjet će zašto. Ponosna sam i sretna što smo uspjeli u nakani da prikažemo dječje stvaralaštvo i njegovanje materinjeg jezika i dijalekta te ljubav prema našim prirodnim ljepotama i običajima naše domovine.

Raduje me da ovim putem mogu izraziti zahvalnost našim pokroviteljima Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Koprvnica i Podravka d.d. te našim prijateljima i sponzorima koji svake godine dodaju neku sitnicu u kutiju s poklonima, za sjećanje. To su Knjižara i papirnica Pink Panter, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.d., Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Koprivnice. Zahvaljujemo i ravnatelju Muzeja grada Koprivnice  Robertu Čiminu (i višoj kustosici Mariji Mesarić) koji nam je otvorio vrata muzeja za snimanje interpretacije tekstova.

Posebna hvala umjetnici Margareti Krstić koja je oblikovala anđele,  ovogodišnje nagrade s porukom: "...da se nada da će se svidjeti onima koji će ih dobiti jer su rađeni samo sa željom da onome tko ih dobije donese zdravlje, sreću i mir, da im čuva kuću i obitelj."

Hvala članicama povjerenstva za odabir najuspješnijih putopisa, gospođama Branki Jakupec, Đurđi Majcen i Zdenki Čavić,  koje godinama muče muku kako od pregršta radova izabrati deset i između njih pet koji će ponijeti slavu.

Ljubav, profesionalizam, čuvanje tradicije, odgovornost i predanost pozivu učiteljica Danijele Tenčić i Marije Levak, posebno se očitovala tijekom izolacije djece od škole, kad se vježbalo interpretiranje tekstova (ne zamjerite na ponekom neriječkom i neslavonskom naglasku) i snimanje, prvo radijsko, a potom i filmsko, na daljinu i online i via Viber, na kraju i  u muzeju. A učenici koji su sudjelovali u toj avanturi su Zita Crljen, Petra Salajpal, Ana Šimunija, Jakov Jurić i Gregor Gašparić, koprivnički dječji gradonačelnik. Hvala na strpljenju u vježbanju i ponavljanju.

Naša je škola odlikovana Plaketom Grada Koprivnice za iznimna postignuća na polju prosvjete, vjerujem da je dijelom za to zaslužna i Filmska i video družina Mravec koja je podnijela glavninu napora da ovogodišnju svečanost bude lijepa kao i sve dosadašnje. Mali snimatelji, Klara Kovačić, Katja Kovač, i majstor snimanja i montaže Marko Kovač marljivo su snimali u muzeju, a njihova voditeljica Karmen Bardek s Markom je danima montirala radijske i filmske snimke te ih  podlagala materijalima iz arhive, i rezultat je topla priča o uspješnoj djeci, i učiteljima koji vole svoj poziv.

Hvala i našoj dragoj tajnici,  Tomislavi Antolić Vuković, koja svojim multitasking vještinama uspješno lavira između povjerenstva, mentora, tiskare, sponzora, pokrovitelja i tehničke službe da bi sve funkcioniralo besprijekorno.

I na kraju, hvala prezaposlenoj gospođi Dubravki Babić iz Tiskare Baltazar koja uvijek pristane tiskati naše (Puto)sitnice  :).

Kako onda ne biti sretan?

Srdačno,

Gordana Gazdić-Buhanec

ravnateljica

 

 Koprivnica, 14. veljače 2021.