Novi Erasmus planovi pod okriljem akreditacije

Prethodnog su tjedna objavljeni rezultati natječaja za Erasmus+ akreditaciju za 2022. g. za vrtiće, osnovne i srednje škole te s radošću možemo obznaniti da je naša prijava odobrena s visokih 92 boda od mogućih 100!

Pregled svih odobrenih prijava dostupan je ovdje: https://ampeu.hr/files/Prilog-I.pdf

Iako iza sebe imamo niz godina uspješne provedbe Erasmus projekata, za nas je ovo velik korak naprijed i velika čast. Odlična je vijest da stečena akreditacija vrijedi do kraja programskog razdoblja (2021. – 2027.) i uvelike olakšava planiranje i prijavu mobilnosti za osoblje i učenike. Za naše Nemčiće, velike i male, to znači da započinjemo jednu posve novu fazu planiranih mobilnosti.

U svojem višegodišnjem Erasmus planu usredotočili smo se na četiri glavna cilja koja želimo postići.

Prije svega to je dodatna edukacija za rad s darovitim učenicima i učenicima s poremećajima iz spektra autizma. Drugo važno područje koje želimo unaprijediti jesu čitalačke vještine učenika i ljubav prema pisanoj riječi. Jedan je cilj usmjeren na STEM predmete, unutar kojih ističemo Robotiku kao izborni predmet. Veliki fokus stavili smo i na učenje svih stranih jezika koje nudimo te unutar ovog cilja planiramo niz učeničkih mobilnosti u zemlje engleskog, njemačkog i francuskog govornog područja. Stoga ovom prilikom najavljujemo učenicima i roditeljima da ćemo tijekom iduće četiri školske godine provoditi školske natječaje za učeničke mobilnosti. Naglašavamo da će jedan od važnih kriterija pri odabiru učenika za mobilnosti biti i učenikov angažman u projektnim aktivnostima u školi, počevši od jeseni 2023. g. U tom četverogodišnjem razdoblju očekujemo i učenike goste u našoj školi i našem gradu, stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje naših učenika da ponovno otvore vrata svoga doma, kao što su to velikodušno učinili 2018. g. u prethodnom Erasmus projektu „Znam odakle sam“ i za to smo im neizmjerno zahvalni!

Zahvaljujemo i ravnatelju Darku Sočevu što nam je iskazao podršku u planiranju novih dugoročnih Erasmus pothvata za cijelu školu. U pripremi nove projektne ideje sudjelovao je niz učiteljica i jedan učitelj naše škole:

Erasmus-clanovi 2023

Prvi red: Maja Mitrović Laškarin, Marija Levak, Boris Tonc, Anita Ružman-Branković, Mihaela Juriša

Drugi red: Maja Treščec, Đurđica Pošta, Helena Balaško, Sanja Šikić Rupa, Paula Rajh, Dejana Zrinski, Martina Kobaš

Na fotografiji nedostaju Suzana Hergotić i Željka Hanžek.

Veoma nam je drago da smo uspješnu prijavu napisali iz prvog pokušaja i već od ove jeseni možemo krenuti u realizaciju mobilnosti, a u međuvremenu dovršavamo tekući projekt „Novi krug: Prigrli izazov“ započet u vrijeme prethodne ravnateljice, a sada Erasmus ambasadorice, Gordane Gazdić-Buhanec.

Pratite nas i čitajte na mrežnim stranicama škole i u drugim medijima kako biste saznali više o tome što nas čeka u iduće četiri godine.

Ovom prilikom ujedno čestitamo i drugim dvjema koprivničkim osnovnim školama, „Đuro Ester“ i „Podolice“ na dobivenoj akreditaciji!

 

Koprivnica, 30. siječnja 2023.                                                                                                                                                                                                                                      Erasmus+ koordinatorica Martina Kobaš

 

Ova publikacija izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

erasmus-logoi