Prvi školski kviz općeg znanja u našoj školi

Održan je prvi školski kviz općeg znanja (ŠKOZ) u utorak 20. prosinca za učenike od 5. do 8. razreda. Kviz je okupio učenike koji su primijenili svoje znanje odgovarajući na 42 pitanja iz opće kulture i pri tome se dobro zabavili.

IMG 0419

Kviz su inicirale učiteljice Mirna Kovačić iz OŠ „Đuro Ester“ i OŠ „Podolice“, Ines Vađunec iz OŠ „Braća Radić“ i Helena Jakopiček Sarafimovski iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“. Cilj je bio potaknuti učenike na druženje i njihovo uključivanje u cjeloživotno učenje i rad na proširivanju svog općeg znanja iz različitih područja života.

Prvi je korak bila prijava ekipa s time da su se učenici sami mogli dogovoriti nevezano uz svoj razred pa čak i generaciju. Slijedilo je sastavljanje pitanja u koje su uključeni svi učitelji iz svih škola sudionica koji su napisali po nekoliko pitanja iz svog predmeta. Nakon toga voditeljice su izabrale najbolja pitanja za kviz koji se sastojao od dva kruga od po 20 pitanja i po 1 glazbenog broja koji su učenici trebali prepoznati.

Kviz je u veselom tonu vodila pedagoginja Katarina Križić, a učiteljice Valentina Drokan i Helena Jakopiček Sarafimovski brzo su ispravljale odgovore.

Našu školu će na velikom međuškolskom kvizu sljedeće polugodište predstavljati 5 najboljih ekipa: Vatreni, Štrumfovi, Čoko mafija, Niš' nam se ne sviđa i Nismo normalni.

Čestitke svim sudionicima koji su pokazali jako dobro poznavanje svih nastavnih predmeta i općoj kulturi, a našim najboljim ekipama želimo puno uspjeha na međuškolskom kvizu.

IMG 0414

IMG 0416

IMG 0413

IMG 0417

IMG 0422