Dječji tjedan 2020.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine obilježili smo ga različitim aktivnostima od 5. do 9. listopada 2020. godine.

Učenici razredne nastave su s učiteljicama obilježili tjedan raznim plakatima, tekstovima, pjesmama i likovnim radovima. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci „Ljubav djeci prije svega!“ te se dodatno u javnosti ističe i poruka, koja izražava glas djece „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“

1.A razredni odjel s učiteljicom Draganom Dukarić poslao nam je jasnu poruku svojim crtežima „Volite nas!“. Učenici 1. razreda PŠ Reka s učiteljem Davorom Šokecom vrijedno su crtali, a učenici 3. razreda PŠ Reka izradili su zanimljiv plakat s učiteljicom Dorom Valent.

Učenici 2.a i 2. b razrednog odjela su s učiteljicama Suzanom Hergotić i Ozanom Patrčević integriranom nastavom cijeli tjedan razgovarali o dječjim pravima i dječjim dužnostima. Učenici su obrazlagali svoje stavove,  izrazili su se umnim mapama, crtali dječja prava i dječje dužnosti te predstavljali svoje i ideje i mišljenja.  Koristili su oblik razglednice da bi se mogli izraziti likovno - crtežom, ali i  stjecali komunikacijske jezične kompetencije. Dječju razglednicu izložili su u školi.

Učenici 4.a s učiteljicom Sanjom Šikić Rupa izradili su niz zanimljivih poruka za nas odrasle koje su saželi u PPT prezentaciji. Najvažnija poruka djece nama odraslima je „Igrajte se s nama!“

Mlađi filmaši Filmske i video družine „Mravec“ s voditeljicom Karmen Bardek šalju nam dvije fotografije s porukom te link na njihov kratkometražni igrani film „Durica-nova generacija!.

https://youtu.be/kqUL1WohvnI

Održane su konstituirajuća i prva sjednica Vijeća učenika na daljinu putem Teamsa. Na konstituirajućoj sjednici Vijeća učenika izabrane su predsjednica i zamjena predsjednice Vijeća učenika te je izglasan plan rada Vijeća učenika za ovu školsku godinu. Na prvoj sjednici Vijeća učenika članovi su upoznati s radom Dječjeg gradskog vijeća Grada Koprivnice i mogućnostima kandidiranja za vijećnike. Izabrana su četiri buduća vijećnika Dječjeg gradskog vijeća: Petar Štefanec, 5.A, Nikola Golubović Matan, 5.D, Katja Gregurić, 6.C i Gregor Gašparić, 7.D.

Poveznica:

http://www.dnd-kc.hr/novosti/djecji-tjedan-poruke-djece-odraslima

Mihaela Telebar, socijalna pedagoginja

1

2

3

4

5