Naš dragi kaj - sam ti glasno cilenči!

Tradicionalno godišnje književno događanje kojemu je cilj poticati rad s pjesnički nadarenim učenicima održava se već 36. godinu u organizaciji pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina.            

Na Natječaj Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina za sudjelovanje  na 36. Smotri dječjega kajkavskog pjesništva »Dragutin Domjanić«– Sv. Ivan Zelina 2016. odazvala sam se s učenicom 1.a razrednog odjela  Avom Magdić i njezinom pjesmicom.

Ava Magdić sudjelovala je sa pjesmicom “Moja škola”. Njezin rad izabran je u 77 najupješnijih učeničkih radova od ukupno 539 pristiglih.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski (predsjednik), prof. dr. sc. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur za objavu u ovoj zbirci odabralo je 77 radova od kojih je 31 predloženo za javnu izvedbu na završnom događanju Smotre 22. listopada 2016. u Sv. Ivanu Zelini.

Krasnoslovit će svoju pjesmicu “Moja škola” i naša učenica Ava Magdić zajedno sa još 30 izabranih dječjih uradaka.

Bit će to još jedan Festival jezičnog bogatstva različitosti i zajedništva kajkavaca.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je tradicionalni pokrovitelj Smotre, a Zagrebačka županija i Grad Sv. Ivan Zelina njegovi su stalni supokrovitelji. Organizator manifestacije je Pučko otvoreno učilište Sv. Ivan Zelina.

Veselimo se druženju “kajkavaca” u Sv. Ivanu Zelini!

Učiteljica, Suzana Hergotić

Poveznica:

http://www.pou-zelina.hr/smotre/36-smotra.html

Ava2

aVA3