Akcije prikupljanja u OŠ "Braća Radić" i "Đuro Ester"

Logo Volimo volontiranje

Osnovna škola „Braća Radić“ skupljala školski pribor za najpotrebnije

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Braća Radić“ i područne škole Starigrad, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, skupljali su školski pribor u svojim školama na nedavno uspostavljenoj Volonterskoj točki. Ova humanitarna akcija provedena je u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, a osmišljena je i predviđena u sklopu projekta 'Volimo volontiranje'. Prikupljene donacije namijenjene su korisnicima Socijalne samoposluge.

Učenice i učenici Osnovne škole „Braća Radić“ pokazali su kako i mali mogu biti veliki ljudi velikog srca. Košara za prikupljanje, koja se nalazi na Volonterskoj točki, dvaput se ispunila te se teško nalazilo mjesta za sav školski pribor koji je tijekom akcije pristizao. Učenici i učenice donirali su veliki broj bilježnica, olovaka, pernica, bojica, geometrijskog pribora te više od trideset školskih torbi.

Sav će školski pribor biti razvrstan i složen u školske pakete te će biti podijeljen djeci korisnika Socijalne samoposluge što će im olakšati i uljepšati školske dane.

Još jednom zahvaljujemo našim vrijednim malim volonterima koji su ovu humanitarnu akciju osmišljavali, koordinirali i u svemu svesrdno pomagali te svim učenicima i učenicama koji su srce otvorili i sitnicu izdvojili.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Gradom Koprivnica, koprivničkim osnovnim školama ‘Đuro Ester’, ‘Braća Radić’ i ‘Antun Nemčić Gostovinski’ te Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije ‘Rad na dar’ već 12 mjeseci provodi projekt ‘Volimo volontiranje’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ʹUčinkoviti ljudski potencijaliʹ 2014. – 2020).

b1

b2

b3

b4


 

 

„Đuro Ester“ prikupio 570 komada raznih prehrambenih i higijenskih proizvoda

Koprivnica – Učenici Osnovne škole „Đuro Ester“, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, prikupljali su prehrambene namirnice i higijenske potrepštine na Volonterskoj točki u svojoj školi. Akcija prikupljanja osmišljena je u sklopu projekta 'Volimo volontiranje', a sve donacije namijenjene su za socijalno potrebite sugrađane.

Vrijedni mali volonteri marljivo su u petak, 5. listopada '18., prikupljali donacije i odlagali u košaru sve donirano. Njihovi plemeniti školski prijatelji i kolege bili su vrlo darežljivi te donirali oko 570 komada različitih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Sve će donacije biti podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, partnera u projektu i naših vrijednih volontera zahvaljujemo svima na ovoj nesebičnoj gesti humanosti i solidarnosti!

Projekt ‘Volimo volontiranje’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn. Provedba je počela 1. rujna 2017. kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

denaslovna

deslika1

deslika2

deslika3

volimo volontiranje lenta eu