Počinje još jedan europski projekt

Već godinama naša škola prepoznatljiva je po uspješnim provedbama europskih Erasmus+ projekata. Dosad smo uspješno završili KA1 projekt „Perpetuum mobile“ gdje su naši učitelji, ravnateljica i stručni suradnici stekli nova iskustva iz 7 različitih europskih zemalja. Jedan od rezultata ovog projekta svakako je i Europski kutak – specijalizirana višenamjenska multimedijska prostorija namijenjena školskim europskim projektima.

Privodimo kraju KA2 projekt „I know where I am from“ u suradnji s još 5 država. U ovom projektu osim učitelja i ravnateljice, sudjeluju i naši učenici. Do sada smo posjetili Grčku, Španjolsku i Mađarsku. Privučeni pozitivnim iskustvima iz prijašnjeg KA1 projekta „Perpetuum mobile“ odlučili smo nadograditi novostečena iskustva i napraviti još jedan KA1 projekt „Perpetuum mobile – Evolucija“. Projekti su za sada na čekanju zbog pandemije COVID-19 u svijetu.

S radošću najavljujemo najnoviji KA1 projekt „Perpetuum mobile – Krug vrlina“ koji je odnedavno odobren i kreće s provedbom ove školske godine 2020./2021. Školski Erasmus tim čini 8 osoba različitih profila: ravnateljica, učitelji engleskog i njemačkog j., matematike, kemije i biologije, glazbene kulture i 2 učiteljice razredne nastave. Ovaj projekt je od velike važnosti za školu jer uključuje 4 nova člana koji su se pridružili timu ohrabreni našim pozitivnim iskustvima iz prethodnih projekata.

Šest učitelja posjetit će estonsku školu i promatrati rad učitelja u razredu, metode koje primjenjuju,  omjer teorije i prakse, odnos učenika prema školi i učenju, uporabu IKT alata itd. Posebnost estonskog obrazovnog sustava je naglasak na praktičnoj primjeni znanja, a to je promjena koja nam je potrebna. Učiteljica engleskog jezika će učiti o kreativnoj metodici engleskog jezika na tečaju u Škotskoj kojom će olakšati učenicima usvajanje stranog jezika, a ravnateljica će u Španjolskoj učiti o stvaranju pozitivnog radnog ozračja i okruženja. 

Ovaj projekt nastavak je naših prethodnih projekata Perpetuum Mobile i Perpetuum Mobile: Evolucija, stoga i dodatak  Krug vrlina jer se, uz stjecanje potrebnih kompetencija, stvara zdrava jezgra motiviranih i educiranih ljudi koji će izraditi i provoditi pozitivnu, inovativnu i razvojnu  strategiju djelovanja škole.

4    56