Korisni savjeti

U školu stigla oprema iz projekta Knowledge Well

I danas je bio radostan dan za našu školu.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je danas, 16. veljače, sa suradnicima, obišao našu školu u kojoj će se, zahvaljujući sudjelovanju u projektu “Knowledge Well” oformiti centar izvrsnosti iz područja prirodnih znanosti, za početak biologije i kemije.

Škola je zahvaljujući projektu, od danas, bogatija za opremu za provođenje nastave iz biologije. Nabavljeni su mikroskopi, hranjive podloge za uzgoj bakterija, pokrovna stakalca, predmetna stakla, Petrijeve zdjelice, histološke iglice i slično. Za potrebu provođenja nastave iz kemije također su nabavljeni mikroskopi, džepne vage, epruvete različitih dimenzija, menzure, termometar, Erlenmeyerove tikvice, alkohol etanol, benzin, petroleter, aceton, Lugolova otopina, zaštitne pregače i naočale, štipaljke i slično.

Gradonačelnik je nazočio primopredaji novonabavljene opreme te je razgledao u društvu s ravnateljicom Gordanom Gazdić-Buhanec  i učiteljicom Đurđicom Pošta, jednom od aktivnih sudionica u projektu. Pri tome je izjavio:

“ Cilj je biti partner našim osnovnim školama koje se ističu sa svojom proaktivnošću i programima. Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski oduvijek prednjači u provedbi takozvanih zelenih i ekoloških programa i zato mi je drago da je baš u tu školu stigla oprema za biologiju i kemiju te sam siguran da će i zahvaljujući njoj sva znanja koja postoje u školi predvođena znanjima koja ima ravnateljica doprinijeti tome da djecu dodatno zainteresiramo za učenje biologije i kemije jer sad i u ovoj krizi vidimo koliko su nam priroda i znanost važni – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić”.

Knowledge Well je jedan od niza projekata koji se u provodi našoj školi. Zahvalni smo što je Grad i ovog puta mislio na nas uključilvši nas u projekt i što smo imali mogućnost odabira područja izvrsnosti koje želimo razvijati. S obzirom na projekt botaničkog vrta i učionice na otvorenom koji je već u realizaciji, logično je bilo da to budu biologija i kemija – istaknula je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec. Priprema za rad s darovitim učenicima na stem području započela je prije nekoliko godina opremanjem zajedničkog istraživačkog laboratorija za robotiku i stem područje, a sada ćemo, zahvaljujući projektu i suvremenoj opremi, moći započeti  raditi na novi način, kako s darovitim tako i s ostalim učenicima.

Gordana Gazdić-Buhanec, ravnateljica

 

Sa stanica Grada Koprivnica:  https://koprivnica.hr/novosti/u-kprivnicke-osnovne-skole-stigla-vrijedna-oprema-za-rad-s-darovitim-ucenicima/

1

2

3