Dan škole 2019.

Dan OŠ "Antun Nemčić Gostovinski"

dan skole-nastavnici-fotka 18-19

 

Pozivnica1

pozivnica2

 

 

 

Mali i veliki Nemčići proslavili su Dan škole 13. lipnja, na blagdan Sv. Antuna.

Lijep i sunčan dan započeo je sportskim igrama. Učenice osmog razreda zaigrale su odbojku protiv učiteljica, a učenici futsal protiv učitelja.

U školskom EU kutku prikazivali su se video materijali iz Erasmus+ projekta Znam odakle sam, a na ulazu u školu postavljena je prodajna izložba Učeničke zadruge Nemčićevi suncokreti.

U auli su otvorene izložbe Lonjsko polje i retrospektiva radova Male koprivničke škole keramike, a u školi su postavljene izložbe 50 godina Krijesnica, Moja škola, Lijepa i nakon 110 godina, Agamograf i mnoge druge.

Uslijedila je svečana akademija u Domu mladih na kojoj je prikazana zaista široka lepeza učeničkih i učiteljskih postignuća, sposobnosti i vještina.

Na samom je početku ravnateljica gđa Gordana Gazdić-Buhanec pozdravila prisutne i istaknula što je obilježilo ovu godinu – 110. godišnjica izgradnje školske zgrade, 50. broj školskog lista Krijesnice, Erasmus+ projekt Znam odakle sam, radovi malih keramičara izloženi u Muzeju Mimara te još mnogo toga.

U programu su nastupili mali recitatori, mali i veliki zboraši, glumci, plesači, filmaši i mnogi drugi. Na kraju su proglašeni i nagrađeni naj učenici generacije Klara Smiljanić, Rea Šijak, Natalija Kvakarić i Teo Čokonaj od kojih je Teo izabran za naj učenika škole 2018./2019. Ravnateljica je posebno zahvalila g. Dragutinu Ciglaru koji već godinama u školi volonterski surađuje u Maloj koprivničkoj školi keramike.

Učenici i ostali uzvanici u vrućoj su dvorani neumorno bodrili izvođače. Nakon akademije, u školi je pripremljen domjenak za učitelje i njihove goste na kojem su svi skupili snagu za posljednji dan nastave.

Osmašima koji odlaze u svijet ravnateljica je poručila:

Naši nas izbori definiraju, a mi Nemčići izabrali smo IZVRSNOST. Kamo god krenete, idite punim i čistim srcem te zapamtite naša tri načela koja će vam osigurati ostvarenje snova – poštenje, izvrsnost, ustrajnost. Sretno!