Nemčići kreću u novi Erasmus+ projekt!

S krajem ove nastavne godine stigle su nam još jedne lijepe vijesti. Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je naš novi Erasmus+ projekt pod nazivom Perpetuum Mobile: Evolution. Bit će to četvrti Erasmus+ projekt u kojem sudjeluje naša škola, a drugi projekt modela KA1.

U projektu koji obuhvaća mobilnosti učitelja i nenastavnog osoblja sudjeluje tim od pet članova: ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, učiteljice Martina Kobaš i Željka Hanžek te učitelji Nino Klobučarić i Boris Tonc.

Ravnateljica će pohađati dvotjedni tečaj u Italiji o prevenciji stresa u radnom okruženju i vršnjačkog zlostavljanja. Učiteljica Kobaš će se u Islandu dodatno educirati o pisanju projekata za mobilnosti učenika jer je dugoročni plan škole biti koordinatorom KA2 projekta. Učiteljica Hanžek učit će u Nizozemskoj kako povezati nastavu matematike s pokretom i tako olakšati učenicima savladavanje gradiva, a učitelj Tonc će u Grčkoj stjecati nova znanja o iskoristivosti robotike u nastavi. Učitelj Klobučarić u Irskoj će učiti o novim videotehnikama i svojim novim saznanjima pomoći našim „Mravecima“ da unaprijede svoje snimateljske vještine. Tko zna, u kombinaciji s već postojećim iskustvom i uspjesima FVD „Mravec“, možda će to biti začetak koprivničkog mini-Hollywooda!

Ukupna je vrijednost projekta 23.804 eura, a projek će trajati do 31. 12. 2019. Veselimo se novim (sa)znanjima i iskustvima koje nam pruža program Erasmus+!

Koprivnica, 10. lipnja 2019.

4  5   6

Presica za KA1-EUtim