Nemčićevi volonteri u Zadru

logo2-volim volontiranje

KOPRIVNICA - U sklopu projekta 'Volimo volontiranje'  čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, organiziran je posjet Gradskom društvu Crvenog križa Zadar.

U posjetu Gradskom društvu Zadar sudjelovalo je 30 učenika volontera, 3 učitelja voditelja Volonterskih točaka u osnovnim školama, 4 zaposlenice iz GDCK Koprivnica te dvije članice iz udruge ''Rad na dar''.

Posjet Gradskom društvu Crvenog križa Zadar organiziran je kao nagrada za učenike volontere koji su volontirali na Volonterskim točkama u svojim školama za vrijeme trajanja projekta. Ravnatelj GDCK Zadar Bore Galac primio nas je u prostorima GDCK Zadar, a učenici volonteri su tom prilikom upoznati s radom GDCK Zadar i trenutnim projektima. GDCK Zadar ima Selektivno distributivni sektor odjeće i obuće u kojem su učenici volonteri imali priliku vidjeti i upoznati se s načinom dijeljenja odjeće i obuće, tko su korisnici, na koji način ostvaruju pravo na odjeću i obuću i kako se prikupljaju donacije. Također se prikuplja i dijeli hrana i higijenske potrepštine onima kojima je to najpotrebnije. Nakon posjeta Crvenom križu Zadar, posjetili smo znamenitosti u Zadru, Morske orgulje i Pozdrav suncu. Sudionici puta bili su smješteni u Sv. Filipu i Jakovu te su tijekom trodnevnog puta imali vremena za druženje i kupanje.

Projekt „Volimo volontiranje“ Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi od 1.9.2017. u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama „Đuro Ester“, „Braća Radić“ i „A. N. Gostovinski“ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.166.365,04 kn.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

NaslovnaZadar

Zadar1

Zadar2

Zadar3

Zadar4

Zadar5

Zadar6

Zadar7

Zadar8

Zadar9

Zadar10